Oslosamlinga 2015

Oslosamlinga er et kurs i slåttespell, folkesong og folkedans for barn og unge, som arrangeres av Oslo juniorspellemannslag og -kvedere hver vinter. 27. - 28. februar ble kurset arrangert på Maridalen skole med 26 barn og unge mellom 7 - 17 år.

IMG_8155

Oslo samlinga er et kurs for unge folkemusikere fra Osloregionen, på fele og vokal. For tredje gang var vi samla et døgn med overnatting, på Maridalen skole. 26 elever mellom 7 og 17 år hadde Bjørn Sigurd Glorvigen, Ingebjørg Lognvik Reinholdt (vokal) Mats Johansson, Olaug Furusæter, Mari Skeie Ljones (fele) og Mathilde Øverland (dans) (lørdag) til lærere. En god gjeng foreldre var med og hjalp til med det praktiske.

Undervisninga foregikk i grupper, instrumentvis og samla. Vi hadde fokus på dans og dansespel, og hadde ei økt der elevene bytta på å spille for hverandre til dans. Vi hadde felles undervisning med oppvarming, sang og dans.

Fredag kveld hadde lærerne konsert for elevene og foreldrene og på kvelden var det god mat og buskespell.

Kurset ble avslutta med en konsert, der elevene fikk vist noe av det de hadde lært. Også konserten hadde fokus på dans, og publikum fikk sett springar, halling, reinlender og en sangdans. Publikum fikk også være med på siste nummer.